Sea Shepherd Galapogos heeft een cursus georganiseerd voor deskundigheidsbevordering over het Werelderfgoedverdrag en de toepassingen daarvan op de Galapagos-eilanden. Dit deed Sea Shepherd in samenwerking met onder andere UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

For Sea Shepherd, Galapagos has always been humanity’s line in the sand. Photo: Sea Shepherd/Tim Watters

Online cursus en symposium

Dankzij de medewerking van de School voor de Rechten in Ecuador konden wij een online cursus aanbieden als officieel onderdeel van het opleidingsprogramma voor rechters, aanklagers en advocaten die zich bezigheidhouden met rechtszaken in de Galapagos-eilanden. De cursus is inmiddels door meer dan 400 mensen gevolgd. Ook werd er een symposium georganiseerd. Het doel van de cursus en het symposium was te laten zien waarom het Werelderfgoedverdrag belangrijk is om de Galapagos te beschermen.

 

Werelderfgoedverdrag belangrijk voor bescherming Galapagos

Galapagos was the first site to be included on the UNESCO World Heritage List. Photo: Sea Shepherd/Tim Watters

Tijdens de cursus en het symposium konden wij laten zien dat het Werelderfgoedverdrag en de grondwet van Ecuador sterke middelen zijn om milieuwetten te handhaven en unieke natuurgebieden zoals de Galapagos-eilanden te beschermen. Dit schitterende natuurgebied werd als eerste op de Wereld Erfgoed Lijst geplaatst. Kapitein Watson, grondlegger van Sea Shepherd, zei: “Het is onmogelijk om respect te hebben voor andere natuurgebieden als wij geen respect kunnen opbrengen voor dit meest bekende en meest unieke ecosysteem ter wereld.”

 

Galapagos was de eerste site die toegevoegd werd op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. Foto: Sea Shepherd/Tim Watters

From left to right: Mario Peña (Universidad de Costa Rica); Alex Rivadeneira (Consejo de la Judicatura); Ricardo Morales (Escuela de la Función Judicial); Remigio Sacoto (Escuela de la Función Judicial); Indira Salazar (UNESCO); Malena García, Hugo Echeverría and Alex Cornelissen (Sea Shepherd)

Van links naar rechts : Mario Peña (Universidad de Costa Rica); Alex Rivadeneira (Consejo de la Judicatura); Ricardo Morales (Escuela de la Función Judicial); Remigio Sacoto (Escuela de la Función Judicial); Indira Salazar (UNESCO); Malena García, Hugo Echeverría and Alex Cornelissen (Sea Shepherd)

Attendees of the course on the landmark World Heritage Convention

Deelnemers aan de cursus milieurecht. Foto: Sea Shepherd