In september vroeg Sea Shepherd om donaties om 4 kleine boten te vervangen die tijdens campagnes in de Faeröer-eilanden in beslag waren genomen.

De nieuwe bijboot van de Brigitte Bardot.

Sea Shepherd dankt supporters

Dankzij jullie gulle donaties hebben we 3 nieuwe boten kunnen aanschaffen. Bovendien zijn deze boten nóg beter geschikt om het leven in de oceanen te beschermen. Namens de grienden en dolfijnen van de Faeröer-eilanden willen we iedereen zeer hartelijk bedanken voor de gulle donaties, jullie passie en doorlopende support. Dankzij jullie kunnen we onze vloot sterk houden en zijn we klaar om de wereldoceanen te beschermen.

Nieuwe boten speciaal ontworpen voor Sea Shepherd

Zowel de Spitfire, Echo, Farley en de tender van de Brigitte Bardot werden door de Deense marine en Faeröerse politie in 2014 en 2015 in beslag genomen. De Brigitte Bardot heeft nu een nieuwe tender.

Sea Shepherd heeft 2 kleine Humber-boten aan kunnen schaffen. Op dit moment worden deze boten verder klaargemaakt in het Verenigd Koninkrijk. De boten worden speciaal voor Sea Shepherd ontworpen en zijn in februari 2016 klaar.

Waarschijnlijk komt er ook een nieuwe 4e boot, nadat meer bekend is over de rechtszaak over de Spitfire in de Faeröer-eilanden.

De bemanning van de Brigitte Bardot met de nieuwe bijboot,
mogelijk gemaakt door donaties van Sea Shepherd supporters wereldwijd.
Photo: Giacomo Giorgi