Twee nieuwe schepen voor Sea Shepherd USA

Sea Shepherd heeft twee nieuwe schepen toegevoegd aan haar internationale vloot: Farley Mowat en Jules Verne. In januari kocht Sea Shepherd USA van de Amerikaanse kustwacht twee patrouillevaartuigen die recent uit de vaart zijn genomen. Lees meer!

Operation Siracusa 2015 is direct succes

Sea Shepherd lanceerde de campagne Operation Siracusa 2015. Operation Siracusa werd opgezet om het kwetsbare ecosysteem in het Plemmirio-zeereservaat te beschermen. Het reservaat ligt aan de oostkust van Sicilië. Sea Shepherd Italië leidt de campagne. Lees meer!

Operation Icefish: Sea Shepherd zorgt voor aanhouding laatste twee stropersschepen

Het leger en de politie hebben de laatste twee door Interpol gezochte stropersschepen aangehouden, de Songhua en de Yongding. Dit gebeurde in Cabo Verde (Kaapverdië), een eilandengroep voor de noordwestkust van Afrika. De actie vond plaats dankzij Sea Shepherd, die twee dagen eerder informatie had verzameld door een opmerkelijke reeks van toevallige omstandigheden. Lees meer!

Operation Sleppid Grindini

Sea Shepherd vrijwilligers van over de hele wereld gaan van 14 juni tot en met oktober naar de Deense Faeröer-eilanden om de “traditionele” massaslachtingen van grienden en andere kleine walvisachtigen te stoppen.

Een aantal Belgische vrijwilligers nemen deel aan de campagne: o.a. core members Tom en Patrick.

De slachting is jammer genoeg reeds gestart… Lees meer!