Al bijna 40 jaar lang strijdt Sea Shepherd aanhoudend voor de bescherming van de oceanen. Maar ondanks onze inspanningen, teisteren stroperij en illegale visserij toch nog steeds onze zeeën. De acties die we sinds 2002 voeren in de wateren rond Antarctica zijn zeer succesvol geweest, maar onze vloot veroudert en het ontbreekt de schepen aan snelheid.

Dat alles is nu echter verleden tijd!

Dankzij de steun en de vrijgevigheid van de Nederlandse ‘Nationale Postcode Loterij’, de Britse ‘People's Postcode Lottery’ en het Zweedse ‘Svenska Postkod Stiftelsen’, kon Sea Shepherd de Ocean Warrior laten bouwen. Het is het vijfde schip in de vloot waarover Sea Shepherd Global momenteel beschikt en het vijftiende in de geschiedenis van de organisatie.Zoals Geert Vons, de directeur van Sea Shepherd Nederland uitlegt: "Dit nieuwe schip zal onze teams een enorm voordeel geven op volle zee en dat versterkt ons vermogen om het kostbare zeeleven te beschermen.”

Na 18 maanden constructie en tewaterlating in de Turkse haven van Antalya, zet Ocean Warrior in september koers richting Amsterdam, onder het commando van kapitein Alex Cornelissen. In Amsterdam is het schip te bezoeken van 26 september t.e.m. 2 oktober.

Meer details over de Ocean Warrior: http://www.seashepherdglobal.org/ow/
Voor de meest recente informatie over het bezoek aan Amsterdam: https://www.facebook.com/events/1233264550049680/